Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes
 

Enllaços relacionats

Traspàs de rodalies a la Generalitat de Catalunya

imatge de tren
Des de l'1 de gener de 2010 els serveis de rodalies es traspassen a la Generalitat de Catalunya com a part del desplegament de l'Estatut de Catalunya. Les línies traspassades són les incloses en el servei metropolità de Rodalia Barcelona i la línia Barcelona-Puigcerdà-la Tor de Carol.

La gestió de proximitat permetrà actuar amb més celeritat i millorar el servei. En aquest sentit, ja treballem per al futur. Perquè a curt i mig termini els estàndards de qualitat en aspectes tan importants com la informació, l'atenció al client, el confort en trens i estacions, la fiabilitat, el temps de viatge o les freqüències millorin de manera perceptible.

D'altra banda, les inversions en renovació de la flota continuaran, s'aniran afegint trens al nou servei i ampliant la xarxa.

La inversió en millores de les infraestructures serà molt important en els propers anys. Les obres de millora afectaran al funcionament del servei. Però gràcies a la gestió de proximitat, les persones usuàries coneixeran les incidències i la informació, que serà molt concreta i efectiva. Invertim per millorar i aconseguir les rodalies que Catalunya es mereix.

Durant aquesta etapa, Renfe continuarà sent l'operador de rodalies ja que disposa del material, dels recursos humans i de l'experiència necessària. Comptem amb el seu compromís per fixar nous estàndards de servei i complir-los segons el que estableixi la Generalitat de Catalunya.

Posarem en marxa un sistema d'informació i atenció a les persones usuàries per oferir un millor servei: el nou web i un nou sistema de gestió on atendrem les reclamacions, els suggeriments i donarem informació en tot moment sobre les incidències en el servei.

La Generalitat de Catalunya té el propòsit d'impulsar la creació de diferents serveis de rodalia als àmbits de Girona, Camp de Tarragona i Terres de Lleida que configuraran les rodalies de Catalunya.

Si voleu més informació sobre Rodalia Renfe, podeu adreçar-vos a www.renfe.es.


Plànol dels serveis traspassats

Plànol de Rodalies

Data d'actualització: 16.11.2010