Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Mobilitat

Inici  > Temes  > Mobilitat sostenible  > Practica la mobilitat sostenible
 

Practica la mobilitat sostenible

Tots els modes de transport són útils i ofereixen un servei. Només cal saber utilitzar-los de la manera més adequada perquè resolguin les nostres necessitats individuals sense afectar el benestar col·lectiu.

 

Tanmateix, l’espai viari públic és limitat. No només no es poden eixamplar els carrers, sinó que cal ampliar les voreres per garantir la mobilitat còmoda dels qui es desplacen a peu, en cadira de rodes o amb cotxets infantils. Al capdavall, tothom, en un moment o un altre del dia, exerceix de vianant.

 

Ara bé, encara que tot l’espai fos per als vehicles, no es podrien evitar les congestions que es produeixen en alguns moments del dia. Està demostrat que l’ampliació de les vies públiques no contribueix a resoldre la fluïdesa del trànsit a mitjà i llarg termini, ja que la ciutadania ho interpreta com una mesura per afavorir l’ús del cotxe.

 

Tothom té, doncs, una part de responsabilitat en la millora del trànsit, la gestió de la mobilitat col·lectiva i la construcció d’una ciutat més saludable i confortable en què les persones, i no els vehicles, siguin els principals protagonistes.