Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Mobilitat

Inici  > Temes  > Mobilitat accessible
 

Mobilitat accessible

Totes les persones tenen dret a desplaçar-se de forma segura per l'espai públic i d'accedir sense entrebancs als modes de transport públics col·lectius, siguin quines siguin les seves característiques físiques.

L'adaptació i el manteniment en bon estat de les voreres per a facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda, i la instal·lació de semàfors acústics en les cruïlles de carrers amb un gran volum de trànsit per a informar les persones amb visió reduïda, han de ser, doncs, un objectiu prioritari dels responsables de la via pública de les ciutats a fi de garantir l'accessibilitat universal.

El condicionament de les estacions de metro, ferrocarril i tramvia, i l'adaptació de les flotes d'autobusos, per a fer-les més accessibles, contribueix a la utilització d'aquest tipus de modes de transport, per part d'aquest grup de població, en les mateixes condicions que la resta de la ciutadania.

La xarxa de metro de Barcelona té actualment 97 estacions adaptades (76%) i se n'estan adaptant de noves. La xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en té 72 (95%), i també n'està adaptant d'altres. La xarxa de tramvia, en circular per superfície i ser de construcció recent, és tota accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

 
Per avançar en l'objectiu de garantir l'accessibilitat universal de les persones amb mobilitat reduïda, l'Administració pública impulsa actuacions de diversa índole en col·laboració amb entitats i agents socials que promouen la integració d'aquest col·lectiu.
A la Regió Metropolitana de Barcelona, tots els serveis de transport públic col·lectiu- autobús, tramvia, ferrocarril- estan adaptant els seus vehicles i estacions. (...)