Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 

Mobilitat

Inici  > Temes  > Aeroport Alguaire
 

Aeroport de Lleida-Alguaire

Terminal aeroport Alguaire
17 de gener de 2010

El nou aeroport de Lleida–Alguaire és el primer promogut per la Generalitat i representa un gran impuls per a les Terres de Lleida i un estímul més a la dinamització econòmica del país. 

Aquesta nova infraestructura, que ha comportat una inversió de més de 95 MEUR, donarà un impuls a tota la demarcació amb l’arribada de vols tant nacionals com internacionals. L’objectiu d’aquest aeroport, com ha succeït amb els de Girona i Reus, és impulsar l’oferta turística de la zona, al temps que servirà per potenciar l’equilibri territorial i la dinamització econòmica de la demarcació i del país.

En aquest sentit, es tracta d’un equipament modern en un enclavament estratègic per a un territori amb una important expansió econòmica. En efecte, la xarxa viària i ferroviària que envolta l'aeroport de Lleida-Alguaire facilita l'accés dels viatgers/eres cap a Barcelona i cap als centres turístics del Pirineu, del Prepirineu i de la costa catalana. Així mateix, l'aeroport esdevé un punt clau per a la distribució de mercaderies, per la proximitat a centres productius i la connectivitat amn les principals xarxes de transport catalanes i amb altres punts de l’Estat espanyol.

D’aquesta manera, el nou equipament aeroportuari ens acosta a la resta d’Europa i fa que l’oferta turística, la cultura, el patrimoni arquitectònic, la gastronomia, i tot allò que ofereixen les Terres de Lleida quedi més a prop.

El Pla d’aeroports preveu que, a mitjà termini, l’utilitzin 400.000 viatgers/eres l’any i que hi passin 3.500 tones de mercaderies, amb connexions amb les principals ciutats europees.

Quant al model de gestió, s'estableix un ens de participació público-privada amb presència de la Generalitat i de les principals administracions i institucions lleidatanes que s’encarrega de la direcció estratègica i es concessiona a una empresa privada la seva gestió directa mitjançant concurs.

En definitiva, aquest aeroport és un pas més del Govern de la Generalitat en el desenvolupament de la xarxa d’aeroports comercials i aeròdroms de Catalunya, per tal de millorar la capacitat de l’economia catalana i dinamitzar la indústria aeronàutica.


Vídeo de presentació

Galeria d'imatges

Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire
Aeroport Alguaire

Data d'actualització: 13.01.2010